מזון לנפש
המשמעות הפנימית של המזונות
תשוקת האדם למזון כלשהו, מעידה על הצרכים הרגשיים שלו ועל צרכים התפתחותיים בנוגע לעתיד שלו.
לכל מזון יש תכונות רוחניות ונפשיות ייחודיות.
המהות הפנימית של המזון משתקפת בצבע שלו, מבנה וטקסטורה, טעם,
למשל מזון קר מעיד על איכות נפשית מסויימת אצל האדם לעומת מזון חם.תשוקה למזון מתוק, מלוח חריף ועוד משקפת מחסור רגשי ומלמדת על נטיית הנפש.
התאמה נכונה של כל האיכויות המדוייקות של המזון תעניק לנו כלים פרקטיים לטיפול בבעיות בריאותיות שונות באמצעות food therapy.
דוגמאות לנושאים שילמדו בקורס
משמעות בחירת מזונות
מה המשמעות הרגשית של תשוקה למזון מסוים,
דחייה ממנו
או אלרגיה למזון?
ניתוח מראה המזון
צורה, צבע, מרקם
חלוקה לטיפוסים
טיפוס הפחמימה: זמינות מיידית
טיפוס החלבון: בניין ויציבות
טיפוס שומן: אגירה לשם עתיד בטוח
מחלות וסוגי מזון
מחלות מעיים
קשב וריכוז
בעיות הורמונליות
בעיות שינה
משמעות הטעמים
מתוק, מלוח, חריף, חמוץ, מר
ניתוח מקרים חיים
מה אנו מבינים על האדם לפי מה שיש לו בצלחת?
למי מיועדת תוכנית הלימודים?
לכל אדם הרוצה להבין כיצד התשוקות או הרגישויות שלו כלפי מזונות מסויימים מעידים על החסרים או הצרכים הרגשיים ולכוון אותנו לשורש הבעיה הבריאותית
למטפלים בגישות שונות הרוצים להבין את המשמעות הפנימית של המזון לצורך אבחון הוליסטי מדויק ולהדריך בהתאם את המטופלים שלהם.
מרצה הקורס
קובי נחושתן, מבכירי ההומאופתים בישראל
חוקר ומלמד את נושא גוף נפש מזה 35 שנים. כתב ספרים בנושאי גוף נפש מבכירי ההומאופתים בישראל. עוסק ומלמד הומאופתיה ורפואה סינית שנים רבות בישראל ובספרד, הודו, ארה"ב, אנגליה, יוון.